Nyhetsbrev

​​​​

Nyhetsbrev Januari-Februari 2018

Varmt välkommen till ett nytt år fyllt av möjligheter, rörelseglädje och livsenergi! Ljuset kommer tillbaka och dagarna blir längre. Det känns härligt! Vi fortsätter att inspireras av de fyra elementen jord, eld, vatten och luft i medveten närvaro och påminns ständigt om deras avgörande betydelse för allt liv på jorden. Att vara i samklang med naturen och elementen innebär att vi kommer i djupare harmoni och inre frid med oss själva och kan säga ja till livet. Vi bjuder in dig till vårens kurstillfällen där du får möjlighet att dansa fritt och komma ner i kroppen, landa i dig själv i ett hållande rum tillsammans med andra för att sedan mjukt övergå till stilla meditation i tystnad.

Vårterminens första kurstillfällen är:

Dansmeditation – Lifedancing och Vipassana, öppen kväll, fredagen den 9/2 kl. 19.00-22.00

För dig som både vill dansa och meditera. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar med en Lifedancingcykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Varje öppen kväll har ett tema. Det krävs inga förkunskaper.

Dansmeditationsretreat Tema Chakra, 1 heldag, lördagen den 10/3 kl. 10.00-17.00

För dig som vill röra dig fritt och dansa din egen dans genom att fördjupa dig i chakrasystemet och sätta energier i rörelse. Chakra är subtila energicenter som finns på särskilda punkter i kroppen. Det är en samlingsplats för fysisk, psykisk och andlig energi. När vi rör på oss sätter vi energierna i rörelse och genom att lyssna på kroppen balanserar och öppnar vi våra chakran, vilket är av central betydelse för vår fysiska och psykiska hälsa samt för att kunna gå djupt i meditation. Under denna Dansmeditationsretreat får du möjlighet att tillsammans med andra utforska de sju olika huvudchakrana, rotchakrat, sakralchakrat (hara), powerchakrat, hjärtchakrat, halschakrat, tredje ögat och kronchakrat. Vi går igenom hur de påverkar oss på en fysisk, psykisk och andlig nivå, vad som händer när dess energiflöden är blockerade respektive öppna. Dagen är upplagd som ett flöde mellan dans och stillasittande, tyst meditation där du får möjlighet att öppna upp och bli mer närvarande i nuet, frigöra energi och lösa upp blockeringar för att komma i djupare kontakt med ditt inre. Fika ingår. Lunch ingår ej. Inga förkunskaper krävs.

Dansmeditation är en mötesplats för dig som både vill dansa och meditera, en kombination av hjärtvägen och meditationsvägen.

Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

Läs mer på: http://www.dansmeditation.se/kalendarium

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Eva och Per

www.dansmeditation.se