Nyhetsbrev

​​​

Nyhetsbrev Maj 2020

 
 

Maj månad är en underbar tid på året när allting återigen börjar växa och gro. Livet kommer tillbaka med ljuset, värmen och fågelsången. Det är en tid då vi kan njuta av den prunkande, skira grönskan när hela naturen exploderar i all sin härlighet. Bara att få känna den ljuvliga doften av blomsterprakten är en ynnest. Här finns mycket kraft och energi att hämta. Den här våren har ju varit speciell för oss alla. I dessa Coronatider har vi fått ställa om och anpassat oss till nya livsvillkor med social distansering utöver ökad hygien och större uppmärksamhet på sjukdomssymptom vid vanlig förkylning än vi kanske är vana vid. Vid det här laget börjar många ge uttryck för en längtan efter social kontakt. Vi har själva längtat efter att få komma tillbaka till kursverksamheten och träffa alla er kursdeltagare igen och praktisera Dansmeditation och meditation. För det fina är ju att träffa varandra och skapa ett energifält tillsammans. Det innebär att vi har behövt hitta nya kreativa lösningar och att meditera i naturen känns som ett oöverträffat alternativ. Vi välkomnar dig till följande kurstillfällen:

 
Vipassana ute i naturen, Botaniska trädgården, Göteborg, fredagen den 29/5 kl 19.00-20.30

Vipassana har sitt ursprung och sin direkta grund i Buddhas egna utsagor och undervisning. Ordet vipassana på språket pali (det språk de buddhistiska suttorna är nedtecknade på) betyder insikt, betrakta eller bevittna. Vipassana kan praktiseras på flera olika sätt. Meditationstekniken Vipassana innebär att man betraktar sin egen andning med full uppmärksamhet. Meditationstekniken innehåller två grundläggande övningar: sittande meditation och gående meditation. Den första fasen är stillasittande, tyst meditation där man har sin fulla uppmärksamhet på andningen. Den andra fasen är gående meditation, s k Vipassanagång, där man går stilla i en cirkel motsols med medveten närvaro i alla sina rörelser och framför allt i sina fotsulor. Därefter följer ytterligare en fas av stillasittande, tyst meditation med fokus på andningen. Meditationen utövas i 50 minuter. Därefter en kort stunds vila. I all sin enkelhet är Vipassana en mycket kraftfull meditationsteknik som sägs ha hjälpt flest människor att gå djupt i meditation.

Tid: fredagen den 29/5 kl. 19.00-20.30  
Plats: entrén till Botaniska trädgården, Göteborg. Därifrån går vi gemensamt kl 19.15 till en fin plats i Botaniska där vi kan meditera tillsammans. Kom i tid.
Utrustning: Tag med en egen sittdyna samt en vattenflaska
Pris: fri entré dock max 20 kursdeltagare. Frivillig donation via Swish.
Kursledare: Per Winjestam
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-44 80 16

OBS! Förutsättningen för att vi skall kunna genomföra detta är fint väder med uppehåll.

 

Dansmeditation, meditation och bön på distans

Vi dansar mediterar varje kväll för världen och allas vår hälsa, harmoni och lycka. Med stort hjärta, kärlek och omtanke bjuder vi in dig att känna delaktighet och gemenskap. Du kan vara med och meditera tillsammans med oss på distans kl 21.30-22.00 varje kväll. Vi vill också påminna om detta fina meditationsredskap som vi själva praktiserar: This too will pass. Även detta kommer att passera, tankar, känslor, kroppssensationer. Allting kommer och går.

Dansmeditation är en mötesplats för dig som både vill dansa och meditera, en kombination av hjärtvägen och meditationsvägen.

Kontakt: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Eva och Per