Nyhetsbrev

​​​

Nyhetsbrev Mars-April 2019

Ljuset kommer tillbaka och dagarna blir längre. Vi vänder blicken inåt och fortsätter att utforska det inre landskapet, både i rörelse och stillhet. Vi uppmärksammar särskilt hur energierna rör sig i kroppen. Nu bjuder vi in dig till vårens kurstillfällen där du får möjlighet att dansa fritt och komma ner i kroppen, landa i dig själv i ett hållande rum tillsammans med andra för att sedan mjukt övergå till stilla meditation i tystnad.

Nästa kurstillfällen är:
 

Dansmeditation Tema Chakra, 1 heldag, lördagen den 9/3 kl 10.00-17.00

För dig som vill röra dig fritt och dansa din egen dans genom att fördjupa dig i chakrasystemet och sätta energier i rörelse. Chakra är subtila energicenter som finns på särskilda punkter i kroppen. Det är en samlingsplats för fysisk, psykisk och andlig energi. När vi rör på oss sätter vi energierna i rörelse och genom att lyssna på kroppen balanserar och öppnar vi våra chakran, vilket är av central betydelse för vår fysiska och psykiska hälsa samt för att kunna gå djupt i meditation. Under denna Dansmeditationsretreat får du möjlighet att tillsammans med andra utforska de sju olika huvudchakrana, rotchakrat, sakralchakrat (hara), powerchakrat, hjärtchakrat, halschakrat, tredje ögat och kronchakrat. Vi går igenom hur de påverkar oss på en fysisk, psykisk och andlig nivå, vad som händer när dess energiflöden är blockerade respektive öppna. Dagen är upplagd som ett flöde mellan dans och stillasittande, tyst meditation där du får möjlighet att öppna upp och bli mer närvarande i nuet, frigöra energi och lösa upp blockeringar för att komma i djupare kontakt med ditt inre. Fika ingår. Lunch ingår ej. Inga förkunskaper krävs.

Plats: Gröna rummet, Blå huset, Konstepidemins väg 6, Göteborg
Pris: 700 kr/ 600 kr
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-44 80 16
 

Dansmeditation – Lifedancing och vipassana, öppen kväll, fredagen den 29/3 kl 19.00-22.00

För dig som både vill dansa och meditera. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar
med en Lifedancingcykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten
och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Vi lyfter in energiarbete genom chakrasystemet i dansen. Varje öppen kväll har ett tema. Det
krävs inga förkunskaper.
Plats: Gröna rummet, Blå huset, Konstepidemins väg 6, Göteborg
Pris: 250 kr/200 kr
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

Alla varmt välkomna!

Tipsa gärna alla som du tror skulle ha glädje av detta!

Dansmeditation är en mötesplats för dig som både vill dansa och meditera, en kombination av
hjärtvägen och meditationsvägen.

Läs mer på: http://www.dansmeditation.se/kalendarium

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Eva och Per

www.dansmeditation.se