Tranornas Dans

Böcker

Pressbild

​​​Tranornas dans

Av Eva-Lotta Sandberg
Utgivningsår: 2015

Året är 2011 och allt har blivit sämre. Människor slås ut på löpande band. Annika Cederholm är inget undantag och befinner sig i riskzonen med fas 3 snubblande nära runt hörnet. När hon en morgon råkar få syn på en artikel om ett brutalt mord i en av Göteborgs förorter reagerar hon. Det som fångar hennes uppmärksamhet är en bild på en exklusiv tändare med en ovanlig symbol som polisen hittat på mordplatsen. Hon känner igen den där symbolen, kan bara inte komma på var hon sett den. Snart nystas en historia upp som är långt mer komplicerad än vad någon av dem kunnat ana – och som visar sig vara livsfarlig att blottlägga.

Kriminalkommissarie Rédoine Fakhir misstänker att mordet är gängrelaterat, men inser snabbt att det kan vara mycket värre än så. Samtidigt pågår en annan utredning på socialkontoret som har beröringspunkter med mordet. Ju mer de gräver i fallet desto mer motsägelsefulla uppgifter får de fram. Det visar sig snart att de utmanar starka krafter.

Det är ett brokigt lapptäcke av livsöden som så småningom fogas samman till en berättelse om familjen, döden och att hålla ihop – vad som än händer.

Tranornas dans är en spänningsroman och ett familjedrama som utspelar sig i den samtida samhällsutvecklingen. Det är en skildring av ett samhälle där korruption, maktmissbruk och kriminalitet breder ut sig och varje ansats att stå upp för rättvisa och mänsklig omsorg är förknippat med stora risker.

Format: limbunden
Antal sidor: 344
Utgiven: 2015-03-04
ISBN: 978-91-637-7541-3

Boken kan köpas på Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln/Bokia, Ugglan, JB-gruppen, CDon med flera.

 

Foto: Sofia Sabel
Författarbilder

Eva-Lotta Sandberg, född 1970, är bosatt i Göteborg. Hon är verksam som konstnärlig ledare, lärare i fri dans, föreläsare och skribent på dansmeditationsbloggen. Hon har i många år varit verksam inom musei- och kulturbranschen, bland annat som konstkonsulent, utbildningssamordnare, projektledare och intendent.

RECENSIONER 

”Författaren är mästerlig på att gestalta sina olika kvinnoöden, det finns en äkthetsstämpel på denna
produkt. Även Göteborg är väl beskrivet, vilket ytterligare ökar autenticiteten. Eva-Lotta Sandberg
beskriver ett samhälle av idag där det är svårt att leva upptill sina egna förväntningar, på sig själv och
på sitt liv. Dessutom finns här inte så lite klassisk samhällskritik.” Nisse Scherman, ledamot i Svenska Deckarakademin, DAST Magazine 
Läs hela recensionen här: http://www.dast.nu/recension/tranornas-dans 

”Bäst är det när det händer mycket och mordfallet får stå i centrum, som när Annikas nyfikenhet får henne att spionera på skurkarna och råka illa ut… /…/ Tranornas dans är en klart godkänd debut …” Kerstin Bergman, ledamot i Svenska Deckarakademin, CrimeGarden