Nyhetsbrev

​​​

Nyhetsbrev November 2023

 

I tider av turbulens och osäkerhet behövs goda krafter för att hålla samman, skapa trygghet och välbefinnande. Det är då vi behöver kunna luta oss mot vår dagliga praktik – i vårt fall dans och meditation. Livets träd – the tree of life – är en urgammal symbol som använts i många kulturer, traditioner och mytologier genom historien. Det symboliserar bland annat hur allt levande hänger samman och är beroende av varandra, samt livets cykliska kretslopp. Det är också en symbol för den kosmiska ordningen och andligt uppvaknande. På samma sätt som träden behöver vi djupa rötter, en hållbar stam och grenverk som sträcker sig upp mot himlen för att stå stadigt när det blåser. Vi vill därför bjuda in till en kväll där vi dansar och mediterar tillsammans med livets träd som inspiration för att bli mer centrerade och grundade. 

 

​​​

 
 
 
Dansmeditation, öppen kväll, fredagen den 10/11 kl 19.00-22.00, Gröna rummet, Konstepidemin, Göteborg

För dig som både vill dansa och meditera. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar med en danscykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Varje öppen kväll har ett tema. Det krävs inga förkunskaper.

Tid: fredagen den 10/11 kl 19.00-22.00 
Plats: Gröna rummet, Konstepidemins väg 6, Göteborg  
Pris: 250 kr/200 kr. Betalning vida Swish till 0727-448016 eller kontant
Kursledare: Eva Lotta Sandberg och Per Winjestam
Anmälan: info@dansmeditation.se eller 0727-44 80 16

 

Om Dansmeditation

Att dansa och meditera i ett sammanhängande flöde är en metod för att frigöra energi, lösa upp blockeringar och komma i djupare kontakt med ditt inre, öppna upp för kreativa processer och bli mer närvarande i nuet. Dansen är både grundande och bidrar till att fördjupa meditationen. Kvällen är upplagd som ett kombinationspass där vi börjar med en danscykel (frigörande dans) och dansar oss genom de olika elementen jord, eld, vatten och luft, och därefter ett längre pass tyst meditation, Vipassana. Vi lyfter in energiarbete med chakra i dansmeditationen. Det krävs inga förkunskaper.

 

Att tänka på

Ta gärna med mjuka kläder att dansa och meditera i. Det finns möjlighet att byta på plats. Det bästa är att dansa barfota eller med strumpor eller sockiplast. Ta gärna med en vattenflaska. Kom i tid. Ta gärna med jämna pengar om möjligt.

 
 
Senaste bloggtext av Per Winjestam: Allt är nytt under solen.
En poetisk berättelse om girighet, buddhism och medkänsla med allt levande i Erik Blombergs diktning 

Det är något med Erik Blombergs diktning som fångar mitt intresse. Kanske handlar det om det porlande vattnet och jordens bärande kraft som får mig att känna mig trygg. Ett universum där jorden är en plats att vila på. Och samtidigt ett vingspann som sträcker sig vida över horisonten med en skarp örnblick som inte väjer för något. Min tolkning är att hans poesi ofta befinner sig någonstans i skärningspunkten mellan det andliga, det estetiska och det världsliga. Vilket osökt för tankarna till en central tes inom den österländska filosofin, det sanna, det goda och det sköna (på sanskrit Satyam Shivam Sundaram). ... Läs mer på vår blogg.

Läs mer på: http://dansmeditation.se/kalendarium

Dansmeditation är en mötesplats för dig som både vill dansa och meditera, en kombination av hjärtvägen och meditationsvägen.

Kontakt: info@dansmeditation.se eller 0727-448016

Varmt välkommen till Dansmeditation!

Eva och Per